Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Groep A: Wales kraakt op het einde
Frank Deckers

Kroatië is in groep A door het oog van de naald gekropen. Wales kwam via Bale op voorsprong maar kon die uiteindelijk niet vasthouden. Servië won thuis ook nog van Schotland.

Wales moest het huis opnemen tegen het sterkere Kroatië. De beste speler op het veld speelde echter wel voor Wales. Bale moest voor zijn land scoren en deed dat na 22 minuten ook. Het was via een penalty, maar de wereldvoetballer bracht het team wel op voorsprong.

Het duurde tot de 78ste minuut vooraleer Kroatië een gaatje vond in de defensie van Wales. Dejan Lovren kon de 1-1 scoren waardoor de Kroaten bloed roken. Tien minuten later was het dan toch zover, Eduardo kon zijn team bevrijden met de 1-2 waardoor België toch niet kon uitlopen in groep A.

Servië en Schotland waren beiden al zo goed als uitgeschakeld in de poule. De Serviërs konden de thuismatch wel winnend afsluiten. Na een uur voetballen viel het eerste doelpunt. Djuricic maakte beide doelpunten kort na elkaar.

Door de winst klimt Servië naar de derde plaats in de groep. België staat na de winst tegen Macedonië nog steeds op de eerste plaats met evenveel punten als Kroatië.