Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Jan Breydel
Uchebo kopt Cercle naar de Heizel
Sander De Graeve

Cercle Brugge had 120 minuten nodig om de finale van de Beker van België te bereiken. Uchebo kopte tweemaal voorbij Pillot. De laatste goal viel in de allerlaatste minuut van de tweede verlenging.

Sander De Graeve in Brugge

Voor deze wedstrijd kwam een grote supportersschare van Kortrijk afgezakt naar het Jan Breydelstadion. Het contrast met de niet zo talrijke Cercle-supporters was groot. Amper 4.073 toeschouwers voor een halve finale in de beker, schrijnend. Talrijk of niet, het waren de supporters van Cercle die in de eerste minuut bijna mochten juichen. Godee wrong de uitstekende mogelijkheid echter de nek om.

Van kansen de nek omwringen kan Bakenga ook al een aardig mondje meepraten. De Noor kon iets voor het half uur op Pillot af, maar besloot recht op de doelman. Zoals zo vaak in het voetbal kreeg Cercle even daarna het spreekwoordelijke deksel op de neus. Pavlovic verlengde een hoekschop van Carevic al duikend in doel. Mooi doelpunt en Kortrijk op een 0-1 voorsprong.

Pavlovic dicht bij tweede

Pavlovic, die doorgaans zelden scoort, kreeg daarna nog twee mooie kansen. Bakenga kon zijn foutje van eerder rechtzetten, maar hij vond een foutief vlaggende lijnrechter op zijn weg naar doel. Dejaegere moest vlak voor rust het veld verlaten met een blessure. Boi haalde hem onderuit. Bij een 0-1 stand was het rusten geblazen.

Kort na rust wist Cercle dat het vol aan de bak moest. Na een chaotische fase kon Nfor de bal over Verbist liften. 0-2 en Kortrijk virtueel naar de Heizel. Morgen wordt in Leuven het hoe en waarom van de twee extra refs uitgelegd. Luc Wouters bewees deze avond al het nut ervan. Verbist kreeg een bal van N’Diaye maar net uit zijn doel. De bal flirtte met de doellijn, maar Wouters was uitstekend gepositioneerd en zag het goed.

Invaller Uchebo rendeerde

De 0-3 was vaak dichter dan de 1-2, maar het was toch Cercle dat kon scoren. Invaller Uchebo liep goed in de rug van Oussalah en kopte een voorzet van Evens binnen. Mathematisch was Jan Breydel op weg naar verlengingen.

Cercle Brugge vatte moed door het doelpunt en kwam enkele keren dicht bij de 2-2. Het bleef echter bij 1-2 en de verlengingen waren een feit. De eerste verlenging was een maat voor niets. Enkele kansen aan beide zijden ten spijt.

Uchebo de held

In de 120ste minuut werd de laatste trap van de match gegeven, een hoekschop. Uchebo kopte daarop de vereniging naar de finale. Hij kroonde zich zo tot absolute held.