Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem blijft steken op gelijkspel tegen Lokeren
Sander De Graeve

Zulte Waregem en Sporting Lokeren trapten play-off I op gang met een 1- 1 gelijkspel. Lokeren kwam in de eerste helft op voorsprong via Taravel. De Oost-Vlamingen moesten het balbezit echter aan de thuisploeg laten. Leye kon uiteindelijk vanop de stip scoren.

Sander De Graeve in Waregem

Bij beide ploegen moest er vooraf geschoven worden. Alexander Corryn was geschorst, dus kwam Taravel in de ploeg op de linksachter. De eerste wedstrijd na maanden blessureleed voor de Fransman. Bij Zulte Waregem verving Bruzzese eerste doelman Bossut. Die zou sukkelen met een ontsteking in de voet.

Bruzzese werd meteen op de proef gesteld door een schot van Harbaoui. Zijn collega aan de overkant had echter het meeste werk in de eerste helft. Copa moest een gevaarlijk schot van Berrier pareren en een kopbal van Godeau van onder de lat wegtikken.

Taravel uit het niets

Taravel moest duidelijk wennen aan de positie van linksachter. Geen enkele van zijn voorzetten vond een medemaat.  De gelegenheidsback maakte dat evenwel goed in de 39e minuut. Bruzzese duwde een kopbal van Harbaoui in de voeten van Taravel die niet twijfelde. 0-1 voor Lokeren tegen de gang van het spel in. Voor het doelpunt vond Lokeren de ruimte niet door de goede pressing van Zulte Waregem. Als ze de bal niet hadden, liepen de troepen van Maes vaak achter een ongrijpbare bal aan.

Na de koffie was er hetzelfde spelbeeld in het Regenboogstadion. Zulte Waregem kreeg de meeste kansen, maar echt uitgespeelde kansen zaten daar niet tussen. Lokeren kwam via opnieuw Taravel nog dicht bij de 0-2, zijn kopbal ging echter over.

Strafschop Leye

Het uitblijven van de goal was voor Dury de aanleiding voor een dubbele wissel, Trajkovski en Verboom kwamen in de plaats van Malanda en Colpaert. Trajkovski viel meteen op door een niet te missen kans de nek om te wringen. Hij besloot vanaf een tweetal meter van doel recht op Copa.

Zulte Waregem bleef maar drukken en bij de Oost-Vlamingen ging het van piepen naar kraken. Scholz moest uiteindelijk bij Leye aan de noodrem hangen. Het leverde Zulte Waregem terecht een strafschop op. Leye zette zich zelf achter de bal en trapte de verdiende 1-1 tegen de netten. In de nasleep kreeg Copa  nog geel wegens protest.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Zulte Waregem komt tot op één punt van Anderlecht, maar er zat meer in voor de West-Vlamingen.