Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
Ruime zege voor Club op Daknam
Fabian Morren

Club Brugge heeft zijn eerste zege in play-off I beet. De ploeg van Garrido won met 1-4 bij Lokeren. Overdreven cijfers, dat zeker. De zege was wél erg belangrijk na de thuisnederlaag tegen Standard.

Laurens De Bock begon uitgerekend tegen zijn ex-club op de bank. Tom Högli was ziek en Victor Vazquez geschorst. Eidur Gudjohnsen stond in de basis, net als Jörgensen. Meunier begon op de rechtsachterpositie.

Club speelde afgelopen zondag een erg matige tweede helft tegen Standard en ging de eerste twintig minuten op Daknam gewoon door op dat elan. Geen scherpte, weinig gewonnen duels, geen goede passing... met die ingrediënten kán je geen prijs beogen. Lokeren daarentegen - dat overigens met dezelfde elf als vorige week startte - begon wél met veel grinta aan de wedstrijd. Dat resulteerde al na minder dan een kwartier in de openingstreffer. Scholz wilde een bal wegtrappen voor de aanstormende Bacca, maar het werd onbewust een zeer mooie assist. Mokulu faalde oog in oog met Kujovic niet.

Gevleid

Wie dacht dat Club wakker zou zijn, kwam bedrogen uit. Pas na een half uur kenden de bezoekers een kleine opflakkering. Een knal van Gudjohnsen belandde op de lat en Meunier kwam net te laat om het leer voorbij Copa te duwen. Harbaoui verkwanselde nadien dé kans op de 2-0. Hij talmde te lang, waardoor Kujovic nog redding kon brengen. In plaats van een tweede Lokerse treffer viel de gelijkmaker. Bacca profiteerde van een misverstand bij Lokeren achterin en Lestienne nam de geboden kans in dank aan.

Lokeren was zeker niet aangeslagen, integendeel. De thuisploeg reageerde met kansen voor Mokulu en Harbaoui, maar de efficiëntie ontbrak. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg scoorde Club nog een tweede keer voor rust. De vrije trap van Lestienne was heel mooi en Duarte kopte onhoudbaar binnen.

Dubbel pech

Het zat Lokeren vrijdagavond écht niet mee, ook niet na rust. Na een schwalbe van Lestienne wees ref Boucaut naar de stip. Iedereen maakt fouten, maar in deze fase van de competitie zijn dergelijke beslissingen van de ref dubbel zo pijnlijk. Vadis trok er zich weinig van aan en zette Club vanaf de stip op rozen. Maar ook na die nieuwe opdoffer toonde de thuisploeg veerkracht. Het slaagde er echter maar niet in om een verdiende tweede goal te scoren. Leko trapte op Kuujovic en Harbaoui besloot op de paal. Telkens werd weer duidelijk dat het in de Brugse defensie rammelde langs alle kanten.

De laatste Lokerse hoop werd ontnomen door Vadis Odjidja na weer een fout in de thuisdefensie. De nummer 32 van blauw-zwart werkte zeer beheersd en keurig af. De veer brak nadien begrijpelijk bij de thuisploeg. Lokeren heeft zijn beoogde 4 op 6 niet kunnen halen, maar werd ook niet echt gediend voor de omstandigheden. Na deze klinkende zege kan ook voor Club de play-off I nu echt beginnen.