Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Vitesse laat dure punten liggen bij Roda
Frank Deckers

Vitesse heeft zaterdagavond dure punten laten liggen op het veld van Roda JC. Het werd uiteindelijk 3-3 in Kerkrade dankzij goals van Havenaar, Bony, Malki, Donald en Demouge.

Vitesse voetbalde tijdens de eerste helft ronduit zwak. Roda JC verdiende de voorsprong tijdens de rust maar het waren de troepen van Rutten die met 0-2-cijfers de kleedkamers in gingen, Havenaar maakte beide goals voor de rust.

Na een klein uur leek de wedstrijd helemaal beslist toen Wilfried Bony zijn 36ste doelpunt van het seizoen kon scoren. Niet lang daarna kreeg Roda een strafschop omdat verdediger Van der Heijden de bal met hand had aangeraakt in de zestien. Malki zette de penalty feilloos om: 1-3. Twintig minuten voor tijd bracht Demouge terug spanning in de wedstrijd door de 2-3 te scoren.

Roda JC ging vol overgave op zoek naar de verdiende gelijkmaker. In de 94ste minuut kopte Donald van kortbij raak. Vitesse gaf een zekere zege uit handen en moet hopen op puntenverlies bij de concurrenten.