Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen wint thuis tegen Willem II in een knotsgekke wedstrijd
Conrad Grayson

SV Heerenveen zet Willem II opzij in een knotsgekke wedstrijd met een uiterst spannende slotfase. Willem II lijkt bijna niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie.

Willem II staat hopeloos laatste en de drie punten zouden meer dan welkom geweest zijn. Willem II blijft met dit verlies vijf punten achter VVV-Venlo, dat afgelopen vrijdag ook verloor, en tien punten achter Roda JC. Over Venlo wippen lijkt nog het hoogst haalbare voor de rode lantaarn van de Eredivisie.

De bezoekers begonnen verrassend goed aan de wedstrijd met enkele goede kansen. Na 10 minuten was het dan zover, Ricardo Ippel zette de 0-1 op het scorebord en terecht.

Een verrassend sterk Willem II

Na 17 minuten werd het zelfs bijna 0-2 via de Luxemburger Aurélien Joachim, maar de doelman hield Heerenveen in de wedstrijd. De bezoekers lieten met vlagen aardig voetbal zien en waren zelfs bij momenten de betere ploeg.

Diezelfde Joachim miste onbegrijpelijk op slag van rust nog een reuzekans. De misser illustreerde het probleem van Willem II dit seizoen.

Na de rust kwam Heerenveen gretig uit de kleedkamers. Yassine El Ghanassy bracht de thuisploeg met een mooi doelpunt op gelijke hoogte. Erop en erover dacht Alfreo Finnbogason want hij legde er meteen een tweede in het mandje voor Heerenveen. Willem II haar aardige prestatie werd in twee minuten teniet gedaan.

Knotsgekke slotfase

Toch gaf Willem II zich nog niet gewonnen. Het harde werk werd in de 80ste minuut beloond via Joachim, 2-2. Willem II leek af te stevenen op een gelijkspel, dat dachten we toch.

Heerenveen kreeg in de 84ste minuut een strafschop wegens een handsbal van een Willem II-verdediger in de grote rechthoek. Finnbogason scoorde vanop de stip, 3-2 in een knotsgekke wedstrijd.

En nog was het niet gedaan want invaller Jeroen Lumu kreeg in de 87ste minuut de kans om er alsnog 3-3 van te maken, maar hij miste onbegrijpelijk.

Willem II bleef op een 3-2 achterstand steken en degradatie komt daarmee steeds meer en meer in zicht.