Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Stade de l'Aube
Saint-Étienne verliest thuis van Lorient, Troyes maakt het af tegen Nancy
Conrad Grayson

Saint-Étienne kon het op eigen veld niet afmaken tegen Lorient. Troyes won overtuigend van Nancy. Zowel Lorient als Troyes gaan bij deze einduitslagen door naar de halve finale van de beker van Frankrijk.

Saint-Étienne – Lorient 1-2

Saint-Étienne speelde een slechte eerste helft voor eigen publiek en kon nauwelijks dreigen aan het doel van Benjamin Lecompte. Het passenspel van de thuisploeg was ook erg slordig.

Maxime Barthelme schoot de bezoekers op slag van rust op 0-1, via een assist van Kevin Monnet-Paquet. De bezoekers trokken met een misschien wel verdiende voorsprong naar de kleedkamers.

Saint-Étienne kwam iets gretiger uit de kleedkamers, maar toch bleven ze het moeilijk hebben om echt gevaarlijk te zijn.

In de 75ste minuut was het dan toch raak voor Pierre-Emerick Aubameyang. Hij kon de bal binnentikken, na een mooie assist van de net ingevallen Renaud Cohade.

Erop en erover dacht de thuisploeg. In de slotfase ging Saint-Étienne helemaal op zoek ging naar de overwinning. Toch was het Lorient dat met de zege ging lopen in de 92ste minuut via Jeremie Aliadière, 1-2.

Saint-Étienne verliest op eigen veld van Lorient en is daarmee uitgeschakeld voor de beker van Frankrijk.

Troyes – Nancy 3-0

Nancy kon niets beginnen op het veld van Troyes. Al hielden de bezoekers goed stand in de eerste helft en konden ze zelfs een paar keer gevaarlijk voor doel opduiken.

De wedstrijd werd echter beslist in de tweede helft. Al vroeg zette Jérémie Bréchet de 1-0 op het scorebord. Nancy was te zwak om een vuist te maken en daar profiteerde Troyes 20 minuten later een tweede keer van via Julien Faussurier, 2-0.

Nancy had de moed ondertussen opgegeven en kwam bijna niet meer van haar eigen speelhelft af. Fabien Camus zorgde tien minuten voor het laatste fluitsignaal voor de 3-0 en dat waren ook meteen de eindcijfers.

Troyes wist zich met deze overwinning te plaatsen voor de halve finale van de beker van Frankrijk.