Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax morst met de punten
Timothy Collard

Ajax heeft vrijdagavond dure punten laten liggen in zijn thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De Amsterdamse club kwam niet verder dan een 1-1- gelijkspel tegen de Friese club.

De wedstrijd begon nochtans goed voor de Amsterdammers. Na iets minder dan een halfuur spelen bracht goudhaantje Viktor Fischer Ajax aan de leiding. De leider uit de Eredivisie had het overwicht, maar verzuimde om zijn voorsprong uit te diepen. Aan de rust stond er 1-0 op het scorebord.

Marco van Basten moet zijn manschappen stevig toegesproken hebben, want Heerenveen kwam erg goed uit de kleedkamers. Vlak na de rust zorgde Alfred Finnbogason op aangeven van Sven Kums voor de gelijkmaker. Voor de voormalige spits van Lokeren was het al zijn 24e doelpunt van het seizoen.

Ajax probeerde de bakens nog te verzetten, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel. Toby Alderweireld, negentig minuten tussen de lijnen bij de thuisploeg, laat zo samen met zijn teammaats dure punten liggen in de race om de titel. Bij Heerenveen kwamen twee Belgen in actie: El Ghanassy en Kums maakten de wedstrijd vol.

De Amsterdammers tellen in de stand zes punten meer dan eerste achtervolger Vitesse. Feyenoord en PSV volgen op zeven punten. De drie concurrenten komen later dit weekend nog in actie. Heerenveen staat zevende in de stand en maakt nog kans op een Europees ticket.