Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Kuip
Feyenoord blijft in het spoor van PSV
Conrad Grayson

Feyenoord wint in eigen huis makkelijk van Vitesse en blijft daarmee in het spoor van PSV en Ajax. Vitesse is ondanks het verlies bijna zeker van een Europa League- ticket. Ook Champions League blijft nog in het zicht voor de bezoekers.

Feyenoord kwam in de dertiende minuut een eerste keer opzetten. Graziano Pellè werd diep gestuurd. Die trapte op doel, maar Vitesse-doelman Piet Velthuizen bokste de bal in de voeten van Lex Immers. Die laatste besloot in het zijnet.

In de 27ste minuut opnieuw een goede combinatie voor Feyenoord tussen Pellè en Immers. Immers nam de bal in één tijd op de slof, het leer vloog net naast.

Twee minuten later dan toch een keer Vitesse met Alex Renato Ibarra. Die schoot keihard op doel, maar Feyenoord-doelman Erwin Mulder voorkwam een voorsprong voor de bezoekers met een knappe save.

Dubieuze strafschop

In de 38ste minuut kreeg Pellè een onterechte strafschop en zette hem ook zelf succesvol om, 1-0.

In de 50ste minuut verdubbelde Immers de score. Feyenoord zette een mooie actie op langs de rechterflank. De bal kwam na een trap op doel voor de voeten terecht van Immers en die hoefde hem maar binnen te tikken, 2-0.

Vitesse presteerde erg zwak en kon nooit nog aanspraak maken op de gelijkmaker.