Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Diaz Arena
Oostende laat geen steek vallen
Frank Deckers

Oostende heeft thuis met 4-2 kunnen winnen van Roeselare. De kampioen van tweede klasse heeft tijdens de tweede helft het verschil gemaakt met drie van de vier goals.

Oostende is zich al aan het voorbereiden op volgend seizoen. Voor beide ploegen stond er dus niet zoveel meer op het spel. Roeselare is volgend seizoen weer gedoemd tot tweede klasse-voetbal nadat ze dit jaar weer een grijs seizoen hebben gespeeld.

Oostende kwam al snel op voorsprong. Na zes minuten scoorde Brouckaert zijn achtste doelpunt van het seizoen. Na een klein half uur kon Kabananga de gelijkmaker echter tegen de netten schieten. Tijdens de rust stond het 1-1.

Na de pauze liet Oostende zien waarom ze kampioen zijn. Depoitre, Moreels en nog eens Brouckaert lieten de score oplopen tot 4-1. Eén minuut voor tijd kon Haghedooren toch nog het tweede doelpunt van Roeselare scoren.