Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Barcelona stelt titelfeest uit, Celta De Vigo klimt uit degradatiezone
Frank Deckers

Barcelona is nog niet helemaal hersteld van de klap die Bayern München dinsdag had uitgedeeld. De Catalanen hebben punten laten liggen tegen Athletic Bilbao, het werd uiteindelijk 2-2.

Beide ploegen kregen in de beginfase van de wedstrijd enkele mooie kansen. Alexis van Barcelona had pech nadat zijn schot de paal raakte en Alex Song kreeg een grote kans, maar zijn schot was veel te zwak. Het was echter Bilbao die als eerste op voorsprong had moeten komen, Aritz Aduriz kwam centimeters te kort om de bal binnen te duwen.

Halverwege de eerst helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Aduriz knalde de voorzet perfect voor doel waardoor Susaeta maar moest binnen tikken. Fàbregas en Pedro kregen nog grote kansen voor de rust, maar ook zij konden de gelijkmaker niet scoren.

Na de rust was het opnieuw Bilboa dat de sterkste ploeg was waardoor Vilanova niet anders kon dan Messi het veld in te sturen. De niet volledig fitte sterspeler was meteen van goudwaarde want hij knalde de gelijkmaker zelf binnen. De kleine dribbelaar passeerde drie tegenspelers om daarna de doelman te verschalken: 1-1.

Bilboa slikte in drie minuten twee goals. Messi kon een voorzet van Alves met het hoofd verlengen, waarna Alexis de bal mooi in het doel werkte. Barcelona was al bezig met landstitel, waardoor Bilboa in de toegevoegde tijd de gelijkmaker nog kon scoren.

Levante – Celta De Vigo

Levante kon thuis niet winnen van Celta De Vigo. Fernandez Augusto scoorde na twintig minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor klimt de bezoekende ploeg naar de zestiende plaats in de rangschikking. Voor Celta De Vigo was de zege broodnodig want ze stonden op een degradatieplaats.