Stadion: Rat Verlegh Stadion
Ajax kan de titel al ruiken
Frank Deckers

Ajax heeft de derde landstitel op rij voor het grijpen. De Amsterdammers wonnen zaterdagavond met 0-2- cijfers bij NAC Breda. Als Ajax nog één keer wint, halen ze de titel binnen.

NAC was echter wel de betere ploeg tijdens de eerste helft en had na negen minuten al voorsprong moeten komen. Rick ten Voorde leek een leeg doel voor zich te hebben, maar Schöne wierp zich nog net voor de bal. Het was duidelijk dat Ajax zenuwachtig was na het puntenverlies van vorige week.

Na de rust maakte Ajax echter wel het verschil. In de 46ste minuut viel de 1-0 al, Sigthorssen kon na samenspel van de volledige aanvalslinie de bal in twee tijden binnen tikken. De Jong maakte het feestje helemaal compleet toen hij vijf minuten later de 2-0 scoorde met zijn hoofd. NAC was nog maar een schim van de ploeg die in de eerste helft domineerde en verloor uiteindelijk.