Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV legt de druk weer bij Ajax
Frank Deckers

PSV deed wat het moest doen tegen FC Groningen. De bezoekende ploeg werd met 5-2-cijfers naar huis gestuurd. Dankzij de overwinning leggen de Limburgers de druk weer bij Ajax.

PSV maakte een ware droomstart mee. Na vijf minuten stond de ploeg van Dick Advocaat al met 2-0 voor. Dries Mertens gaf de assist bij de eerste goal en mocht de tweede goal zelf in doel schoppen. Mertens lokte zelf de penalty uit en zette die dus ook om. Na een kwartier stond het zelfs al 3-0 en alweer was Mertens de assistgever, Lens maakte het werk van de Rode Duivel perfect af.

Voor de volgende twee goals was het wachten tot net voor de rust. Aanvoerder Mark van Bommel schoot vanaf twintig meter recht in het doel: 4-0. Het feest was helemaal compleet toen Jeremain Lens vlak voor rust zijn tweede van de avond kon scoren.

Na de pauze was het merkbaar dat PSV de wedstrijd gewoon wou uitspelen. De Eindhovenaren kwamen niet meer tot scoren. Het was zelfs Groningen dat twee keer kon scoren. Michael de Leeuw nam de eerredder voor zijn rekening na een zwakke tussenkomst van de PSV-verdediging. Een kwartier voor tijd kon De Leeuw op dezelfde manier scoren nadat PSV alweer zwak had verdedigd.