Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda JC pakt laatste strohalm, Venlo speelt uiteindelijk nog gelijk
Frank Deckers

Roda JC heeft zaterdagavond de laatste kans van het behoud gegrepen. Na de rust maakte de Limburgers RKC af met 3-1-cijfers. Tijdens een andere wedstrijd leek Venlo lange tijd op weg naar de overwinning, tien minuten voor tijd viel echter de gelijkmaker.

Venlo en ADO Den Haag speelden niet bepaald sterk. Venlo kwam in Den Haag zowaar op voorsprong. Uche Nwofor kon de bal met een harde knal in het doel werken. Venlo was doorheen de eerste helft ook de betere ploeg. Tien minuten voor tijd werd de gelijkmaker dan toch gescoord. Venlo leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar Mike van Duinen schoot de 1-1 van dichtbij binnen. VVV-Venlo heeft de overwinning hard nodig maar blijft steken op een gelijkspel.

Roda JC – RKC Waalwijk

Roda JC kon tegen RKC Waalwijk de laatste strohalm grijpen. Roda begon furieus aan de wedstrijd, maar kon geen enkele kans afmaken. RKC kwam nog het dichts bij een doelpunt na kansen van Jozefzoon en Lieder. Na de rust kon Roda al snel op voorsprong komen. Jeroen Zoet werkte de bal met zijn rug in zijn eigen doel.

Malki kon niet veel later zijn reputatie alle eer aan doen door de 2-0 te scoren. Bij RKC was de veer helemaal gebroken. Ramos scoorde zelfs de tweede owngoal van de avond. De bal kwam tegen de RKC-speler zijn been en ging binnen. Vlak voor tijd kon Boekhari nog de gelijkmaker scoren.