Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Estadio Anoeta San Sebastian
Sociedad deelt tik uit aan Valencia
Timothy Collard

Real Sociedad heeft een prima zaak gedaan in de strijd om Champions Leaguevoetbal. Sociedad deelde rechtstreekse concurrent Valencia een tik uit en staat steviger op de vierde plaats, die recht geeft op de voorrondes van het kampioenenbal.

Valencia wilde Sociedad maar wat graag bijbenen in de stand en begon het best aan de partij. Vlak voor het halfuur bracht Soldado de bezoekers op voorsprong, maar lang kon Valencia niet genieten van zijn voorsprong. Net geen tien minuten later bracht Inigo Martinez Sociedad langszij. 1-1 was ook meteen de ruststand.

De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar beide ploegen bewaarden het beste voor de slotfase van de partij. Een kwartier voor tijd bracht Castro Sociedad aan de leiding en tien minuten later maakte Agirretxe er zelfs 3-1 van.

Jonas zorgde nog voor een sprankeltje hoop, maar in de toegevoegde tijd nam Agirretxe alle twijfels weg met zijn tweede van de avond. Real Sociedad staat door deze overwinning weer wat steviger op de vierde stek in La Liga.