Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard maakt titelstrijd opnieuw razendspannend
Robby Morren

Standard heeft de titelstrijd weer helemaal opengegooid. Een strafschopdoelpunt van Mpoku volstond voor de winst tegen Zulte Waregem. De troepen van Francky Dury lieten de kans liggen om 4 punten uit te lopen maar blijven wel alleen leider.

Robby Morren in Luik

Zulte Waregem kon aan de wedstrijd beginnen met de wetenschap dat Anderlecht verloor op het veld van Club Brugge. Essevee zou dus sowieso leider blijven. Francky Dury behield het vertrouwen in de elf die paars-wit vorige week versloegen. Bij Standard greep Rednic wel in. Hij verwees Ciman naar de bank. Jelle Van Damme raakte niet tijdig fit, zijn plaats werd ingenomen door Diabate.

Steven Defour
Nog voor de partij op gang was getrapt ontplofte Sclessin toen ex-aanvoerder Steven Defour de grasmat betrad. “Ik ben blij om hier te zijn en jullie terug te zien. Ik ben hier op het juiste moment gekomen. Standard moet winnen en meestrijden voor de titel”, zo richtte de Rode Duivel zich tot de dik 20000 Standard-fans.

De wedstrijd begon explosief; na tien minuten hadden beide teams al kunnen scoren. Het eerste gevaar kwam er na vijf minuten: Thorgan Hazard besloot voorlangs. De Rouches reageerden via Kanu die een uitstekende kopbal voor de lijn gered zag door een al even knappe redding van Bruzzese die de voorkeur behield op Bossut.

We dachten dat we vertrokken waren voor een spektakelrijke pot voetbal maar niets bleek minder waar. De wedstrijd viel stil en doelkansen konden we niet meer noteren. Naarmate de eerste helft vorderde nam de thuisploeg de match in handen maar slaagde er niet in openingen te vinden in de bezoekende defensie. Op slag van rust was er nog een kopbal van Arslanagic die maar net over ging.

Vanop de stip
Standard was de betere ploeg en verdiende een doelpunt. Dat kwam er ook heel snel in de tweede helft. Eerst kon Bruzzese een poging van Ezekiel nog net redden maar na drie minuten ging de bal op de stip nadat Mpoku over het been van Conte ging. Mpoku zette zich zelf achter de bal en stuurde Bruzzese de verkeerde kant op. (1-0)

De competitieleider ging op zoek naar de gelijkmaker waardoor er meer ruimte kwam. De wedstrijd ging nu goed op en neer. Ezekiel en Batshuayi lieten na om de voorsprong te verdubbelen en aan de overkant besloot Hazard een tweede keer net voorlangs.

Zulte Waregem zette alles op alles in een spannende slotfase maar verder dan enkele hoekschoppen en een gevaarlijke knal van D'Haene geraakten ze niet. Standard bleef overeind, had nog een huizenhoge kans via Vainqueur en pakt zo 6 op 6 tegen Zulte Waregem. De West-Vlamingen hadden een optie kunnen nemen op de titel maar in plaats daarvan gooit Standard de strijd om de oppergaai weer helemaal open. Zouden de Ultras echt menen dat ze anti-play-offs zijn?