Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Gelredome
Vitesse blijft vierde na winst tegen Willem II
Conrad Grayson

Vitesse won met 3-1 van Willem II en blijft daarmee vanboven meedraaien in het klassement. Willem II blijft hopeloos laatste met vier punten achter de voorlaatste, VVV Venlo.

Mike Havenaar bracht de thuisploeg na negen minuten al op voorsprong. Wilfried Bony besloot een kwartier later om de score te verdubbelen, 2-0. De spelers van Willem II liepen er ongeïnteresseerd bij. Dat kon niet gezegd worden van de meegereisde supporters, die ondanks de achterstand voor veel sfeer zorgden.

De wedstrijd leek in de eerste helft al gespeeld te zijn. De bezoekers kwamen er met 2-0 nog goed van af.

Vijftien seconden nadat de tweede helft van start ging, maakte Marco van Ginkel er 3-0 van. Willem II-speler Genaro Snijders bracht in de 78ste minuut de eerredder, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.