Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lotto Park
Gillet breekt Luikse weerstand

Anderlecht staat weer aan de leiding in play-off I. Tegen een Standard dat duidelijk gekomen was voor een punt stonden de jongens van John van den Brom op. En dat was vooral te danken aan Guillaume Gillet die de wedstrijd openbrak met een kopbal en zowaar een penalty omzette.

John van den Brom koos voor de wedstrijd tegen de fysiek sterke Rouches voor een 'voetballende' ploeg. Safari bleef linksachter en Suarez schoof naar het centrum om Mbokani te steunen waardoor Jovanovic weer op links mocht gaan postvatten. Rednic zette Ezekiel op de bank en zette vooraan een spitsenduo Batshuayi-Mpoku.

Anderlecht had voor de wedstrijd alles uit de kast gehaald om de ambiance er in te krijgen en onder leiding van een heel sterke Mbokani - die iets goed te maken had - startte de thuisploeg de debatten ook met overtuiging. Jovanovic werd één keer goed voor doel gezet, maar zag zijn schot afgeblokt. De Rouches probeerden met hun gekende vechtstijl zich ondertussen in de match te knokken en paars-wit haalde de voet wat van de gas. Het leverde een topper met weinig doelgevaar op, al zal de buitenspelfase met Suarez nog een paar keer herbekeken worden.

Gillet haalt het slot van de poort

Er was in het Constant Vanden Stock-stadion maar één ploeg die wou voetballen en dat was Anderlecht. Standard rekende op de snelheid van Batshuayi en de stilstaande fases, maar nam voor de rest weinig tot geen initiatief. Kljestan strafte dat bijna af bij een vrije trap voor Anderlecht, maar de Amerikaan knikte volledig verkeerd. En voor de rust kreeg Suarez na een heel mooie aanval ook nog een vrije schietkans, maar trapte ver naast doel. Een saaie eerste helft qua kansen!

En het spelbeeld zette zich voort in de tweede helft. Standard leek gekomen voor een punt en zolang Anderlecht geen oplossing vond, was het allemaal wel goed voor de Rouches. Maar na tien minuten haalde Guillaume Gillet dan toch het slot van de poort. Op een vrije trap van Biglia - die tot dan toe heel ongelukkig was geweest bij de stilstaande spelmomenten - torende de rechtsachter boven iedereen uit, 1-0.

Adieu kwelduivel

En nu waren de Luikenaars verplicht te komen. Rednic haalde Diabate naar de kant en bracht met Ezekiel zijn troefkaart in. John van den Brom haalde daarop een teleurstellende Jovanovic naar de kant voor Praet. En het was de wissel van de Nederlander die rendeerde: Praet liep de diepte in, legde terug op Mbokani en die werd onderuitgehaald door Arslanagic: jawel, penalty.

Kljestan was aangeduid, maar Gillet zat beter in de match en die nam dan ook zijn verantwoordelijkheid. Proto op de knieën, het publiek met de handen voor de ogen, maar Gillet schoot de levensbelangrijke tweede goal wel binnen vanop elf meter. Een goal op vrije trap en een penalty! Toe maar, Anderlecht rekende tegen de Rouches af met al zijn kwelduivels.

Anderlecht voetbalde verlost en kreeg nog een serie kansen, maar Suarez en Mbokani - die trouwens allebei heel sterk speelden - lieten een hogere score nog liggen. Anderlecht staat weer eerste en heeft nu weer alles in handen in de titelstrijd. Standard kan na vanavond vijfde staan. Het worden nog twee spannende weken.