Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Nou Camp Barcelona
Invaller Messi schenkt Barça zege
Timothy Collard

Barcelona had zondagavond zijn handen vol met Real Betis. De Catalaanse topclub kwam tweemaal toe op achterstand en moest knokken voor de overwinning. De ingevallen Lionel Messi sleurde Barça er uiteindelijk toch door.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Barcelona. Al na twee minuten stond het 0-1 achter, Dorlan Pabon tekende voor het openingsdoelpunt. Barça was evenwel niet van slag en zeven minuten later bracht Alexis Sanchez de thuisploeg langszij.

Vlak voor de pauze kwam de Blaugrana opnieuw op achterstand. Dit keer was Rubén Pérez de doelpuntenmaker. Tito Vilanova zag na rust maar één oplossing meer: Lionel Messi in de strijd gooien om iets te forceren.

David Villa maakte na 56 minuten gelijk, maar na zijn doelpunt kwam Messi hem vervangen. In tegenstelling tot zijn ploegmaats, kende de Argentijn geen problemen met Betis. Exact vier minuten had hij nodig om zijn team op voorsprong te brengen. Wat later maakte Messi er 4-2 van en waren de drie punten binnen voor Barça.

Barcelona kan zich volgend weekend verzekeren van de Spaanse titel. De Catalanen gaan dan op bezoek bij het Atlético Madrid van Thibaut Courtois, dat derde staat in La Liga.