PSV pakt tweede CL-ticket
Sander De Graeve

In Nederland stonden, naast de titelmatch van Ajax, ook alle acht andere matchen op hetzelfde moment op het programma. PSV en Feyenoord waren in een strijd verwikkeld voor het tweede Champions League-ticket. Feyenoord ging de boot in tegen ADO, waardoor PSV het ticket pakt.

PSV - NEC 4-2

Een eigen doelpunt van Bovenberg en een treffer van Toivonen leken PSV al snel op een geruststellende voorsprong te brengen. Toch werd het nog even warm in Eindhoven. NEC kwam na rust via van der Velden en Amieux immers langszij.

PSV herpakte zich en Lens kon de 3-2 al snel scoren. Ook onze landgenoot Dries Mertens had nog een aandeel in de zege, hij zette Locadia op weg naar de 4-2 in de 97e (!) minuut. PSV gaat dus volgend seizoen in de trommel voor de voorronde van de Champions League.

ADO Den Haag - Feyenoord 2-0

Feyenoord moest minstens gelijke tred houden met PSV om nog kans te maken op die Champions League. Het leek er echter al snel op dat het niet de avond van de Rotterdammers zou worden. Al in de eerste helft stond de 2-0 eindstand op het bord via een goal van van Duinen en een penalty van Holla.