Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Son Moix Mallorca
Mallorca en Levante houden elkaar in evenwicht
Sander De Graeve

In de Primera Division stond al vroeg deze middag de wedstrijd tussen Mallorca en Levante op het programma. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De 1-1 ruststand bleef ook na 90 minuten op het bord staan.

Mallorca kon zich geen thuisnederlaag veroorloven. Het team stond voor de aftrap op de laatste plaats, op vier punten van een veilige zeventiende plaats. Levante draait een rustig seizoen in de middenmoot, maar was voor de aftrap nog niet zeker van de redding. De ploeg uit Valencia keerde dus best niet met lege handen huiswaarts.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Victor kon Tomer Hemed aanspelen in de zestien en die twijfelde niet. Met rechts knalde hij de bal voorbij doelman Navas. Op slag van rust lukte Levante dan de gelijkmaker. Robert Acquafresca plaatste een bal met het hoofd mooi in de linkerbenedenhoek. De uitstekende voorzet was van de voet van Pedro López.

Na de rust toonde Mallorca zich het meest aanvallend. Levante leek tevreden met een punt. Ondanks grote kansen voor invaller Alfaro bleef het 1-1. Mallorca pakt een punt, maar schiet er bitter weinig mee op.