Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Volkswagenstadion
Perisic scoort er twee tegen ex-club Dortmund
Timothy Collard

Wolfsburg en Borussia Dortmund hebben zaterdagnamiddag voor spektakel gezorgd op speeldag 33 in de Bundesliga. De partij eindigde op 3-3 en Ivan Perisic was in vorm tegen zijn voormalige werkgever.

De wedstrijd was nog maar goed en wel op gang gefloten of de bezoekers stonden al op voorsprong. Na amper vijf minuten opende Sven Bender de score en was Wolfsburg op achtervolgen aangewezen. Toen was echter het moment van Ivan Perisic aangebroken.

De voormalige flankaanvaller van Club Brugge slaagde niet bij Borussia Dortmund en verkaste dan naar Wolfsburg. Op het kwartier zorgde hij eerst voor de gelijkmaker en tien minuten later bracht hij zijn team zelfs aan de leiding. Het was evenwel nog niet gedaan, want Naldo legde vlak daarna de 3-1 binnen.

Het team van Jürgen Klopp had tijdens de rust tijd om te bezinnen en om een antwoord te vinden op het sterke spel van Wolfsburg. Lange tijd leek de thuisploeg stand te houden, maar dat was buiten Marco Reus gerekend. De Duitse international scoorde na respectievelijk 84 en 88 minuten en sleepte zo alsnog een gelijkspel uit de brand voor Die Borussen.