Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Vicenté Calderon
Barcelona pakt 3 punten in Madrid, Messi valt geblesseerd uit
Sander De Graeve

Barça blijft, na de zekerheid van de titel van gisteren, op koers om het record van 100 punten van Real uit 2011/2012 te evenaren. Het won vanavond met 1-2 op bezoek bij het Atlético Madrid van Thibaut Courtois. Messi viel bij de Catalanen wel geblesseerd uit.

De eerste helft was een maat voor niets en leek bij wijlen op een eindeseizoensmatch. Geen van beide ploegen kwam echt in het juiste ritme waardoor de kansen schaars bleven. Enkele minuten voor rust kon wie anders dan Radamel Falcao toch toeslaan voor Atlético. Hij werd na balverlies van Bartra aangespeeld door Gabri en het stond 1-0 voor de ploeg uit Madrid.

Met nog 23 minuten te spelen zag het er erg slecht uit voor Barcelona. Messi moest namelijk met een blessure het veld verlaten. Barça kwam met tien te staan omdat alle wissels, onder meer door een blessure van Adriano, al opgebruikt waren.

Toch knokte Blaugrana zich terug in de wedstrijd. Na een heerlijke één-twee met Fabregas kon Alexis Sanchez de gelijkmaker binnenknallen. Enkele minuten later maakte een vreemde goal het feest compleet voor de Catalanen. Villa miste zijn schot volledig, maar de bal ging via het been van Gabri toch voorbij Courtois. 1-2 en Barcelona nog steeds op weg naar het record van 100 punten.