Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 36
Granada lijkt verlost van degradatiespook
Timothy Collard

Granada heeft een prima zaak gedaan met het oog op het behoud in La Liga. Het won met 2-0 van Osasuna en lijkt verlost van het degradatiespook. Voor Osasuna blijft het nog steeds bibberen.

Drie speeldagen voor het einde van de competitie was het een belangrijk duel met het oog op behoud in La Liga. Granada vatte de partij het beste aan en speelde enkele kansen bij mekaar. Na 23 minuten spelen was het raak: El Arabi maakte er 1-0 van.

Na de koffie kwam de thuisploeg eigenlijk nooit meer in de problemen. Tien minuten voor tijd hielp Nano Granada nog een handje. Hij veroorzaakte een strafschop en kreeg onmiddellijk rood. Siqueira faalde niet vanop elf meter en verdubbelde de score.

Vlak voor affluiten dikte Buonanotte zelfs nog aan tot 3-0, meteen ook de eindstand. Door de overwinning lijkt Granada quasi zeker van het behoud op het hoogste niveau. Osasuna zal nog een tandje moeten bijsteken, wil het zijn verblijf op het hoogste niveau met een jaartje verlengen.