Speeldag: Europa League Play-offs - Halve finales (T)
Stadion: De Grolsch Veste
Twente en Utrecht spelen om laatste Europa League-ticket
Bjorn De Cock

Chadli speelt met zijn club FC Twente tegen FC Utrecht in de finale van de play-offs in Nederland. De winnaar van deze finale krijgt een Europa League-ticket voor de tweede voorronde.

FC Twente - FC Groningen 3-2

Twente had de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen tegen Groningen. Twente kwam ook in de terugwedstrijd op voorsprong. Edson Braafheid leek Twente een makkelijke middag te bezorgen. Door mistasten in de defensie van Twente kwam Groningen echter nog op voorsprong in de eerste helft.

De Tukkers moesten dus zeker scoren om nog aanspraak te maken op die finale. Twente ontwikkelde veel druk maar kwam moeilijk tot kansen. In de slotfase ging Twente op en over Groningen dankzij doelpunten van Gutiérrez en onze Belg Nacer Chadli. De Belg neemt hoogstwaarschijnlijk afscheid van Twente na dit seizoen.

FC Utrecht - Heerenveen 2-1

Utrecht won ook zijn heenwedstrijd met 0-1 op het veld van Heerenveen. De ploeg van El Ghanassy kwam thuis ook snel op achterstand na een doelpunt van Jens Toornstra. De Nederlander haalde uit met een keiharde vrije trap.

In de tweede helft kwamen er mogelijkheden voor Heerenveen. Finnbogason en El Ghanassy konden hun kansen echter niet afmaken. Heerenveen kreeg op het einde van de wedstrijd nog het deksel op de neus toen Toornstra zijn tweede van de avond binnenprikte. Mark Uth kon nog een eerredder scoren voor de Friese club.