Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint spektakelmatch
Frank Deckers

Standard - Lokeren was een wedstrijd zonder inzet. Beide ploegen konden zonder druk spelen en dat resulteerde in een aangenaam potje voetbal. Standard won uiteindelijk met 4-3.

Beide ploegen begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd. Lokeren kwam al na negen minuten op voorsprong nadat Maric na een hoekschop vrij werd gelaten. Standard moest al meteen achtervolgen, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten.

Tien minuten na de 0-1 kon Standard gelijk maken.  Reza kopte de bal zeer mooi binnen. Bulot zijn aandeel was echter niet te onderschatten, hij dropte de bal perfect op het hoofd van de ex-STVV'er. Daarna kregen beide ploegen nog een aantal kansen. Toch was het Standard dat de voorsprong het meeste verdiende. Marquez en Koç waren zeer bedrijvig, maar ervaring ontbrak hen om te scoren.

Lokeren bleef goed verdedigen en deed wat het moest doen. De eerste grote kans werd meteen afgemaakt. Junior Dutra kon de bal na en hoekschop in doel verlengen. Amper drie minuten later deed Dutra hetzelfde kunstje nog eens over. Opnieuw werd Standard koud gepakt op een stilstaande fase.

Batshuayi laat zijn klasse zien

De tweede helft ging verder op het elan van de eerste. Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval en dat resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer. Arslanagic kreeg de bal na een hoekschop en schoot het leer mooi binnen.

Standard was tijdens de tweede helft zeker de betere ploeg. Batshuayi kon Standard nog op en over Lokeren tillen met twee pareltjes van goals. Beide keren schoot hij met links de bal perfect onder Lazic door. De Jonge Rode Duivel liet zijn klasse zien.

De wedstrijd liep daarna een beetje vast. Lokeren leek zich neer te leggen bij een nieuwe verliespartij. Standard drong nog aan, maar een nieuwe goal zat er niet meer in.