Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 1
Kawashima moet zich drie keer omdraaien tegen het Brazilië van Neymar
Bjorn De Cock

Brazilië heeft zonet de openingswedstrijd van de Confederations Cup gewonnen tegen het Japan van Standard Luik-speler Kawashima. De Japanner ging niet vrijuit bij het tweede doelpunt van de Brazilianen.

De openingswedstrijd op de Confederations Cup tussen Brazilië en Japan werd voor aanvang verstoord met enkele rellen buiten het stadion. Er zijn immers enkele groeperingen die tegen het Wereldkampioenschap zijn omdat ze vinden dat het gespendeerde geld voor betere doeleinden kon gebruikt worden.

De wedstrijd begon slordig met slechte passes van beide teams. Tot plots Neymar zijn duivels ontbond. Het grote talent, die onlangs voor Barcelona tekende, haalde vroeg in de wedstrijd uit met een volley die recht in de winkelhaak vloog. Kawashima, doelman van Standard Liège, was kansloos. Neymar kon het doelpunt goed gebruiken want de aanvaller stond al enkele wedstrijden droog.

Het tempo in de eerste helft lag zeker en vast niet hoog. De Brazilianen verzamelden de beste kansen en bleven constant druk ontwikkelen op de helft van de Japanners. Kawashima zat er nog enkele keren goed tussen en pakte uit met een knappe save op een doelpoging van Fred. Japan wou er op de counter uitkomen maar had het moeilijk om tot echte kansen te komen.

In de tweede helft kregen we de eerste vijf minuten hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Opnieuw kon Brazilië vroeg tot scoren komen. Dit keer was de doelpuntenmaker Paulinho die een beetje geholpen werd door Kawashima. De middenvelder van Corinthians zal volgend seizoen ook te bewonderen zijn in Europa. Bij welke club precies is nog niet duidelijk.

Opnieuw probeerde Japan om er op de counter eens door te komen maar Luiz en Thiago Silva neutraliseerden het meeste gevaar. De doelman van Brazilië, Julio César, moest maar amper in actie komen. Invaller Jô, ooit nog met veel tromgeroffel binnengehaald door Manchester City, maakte er op het einde van de wedstrijd nog 3-0 van.

Brazilië had dus weinig moeite met Japan en kan zich al beginnen voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen Mexico. Japan neemt het in hun volgende wedstrijd op tegen Italië.