Datum: 26/06/2013 21:00
Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Halve Finales
Neymar weer belangrijk voor Brazilië

Brazilië heeft de slechte herinneringen aan de WK-finale van 1950 een beetje uitgewist. Het won vanavond met 2-1 van Uruguay in de halve finales van de Confederations Cup.

Een echte boeiende partij was het niet in Belo Horizonte, maar de Brazilianen zullen daar achteraf niet om malen, want voor hen is de finale binnen. Het had nochtans anders kunnen lopen, want na een kwartier kreeg Uruguay een strafschop. David Luiz trok Lugano neer en werd met geel en een elfmeter bestraft.

Forlan wist echter de elfmeter niet om te zetten: hij mikte naar de rechterhoek, waar Julio César op de juiste plek stond om in corner te duwen. De rest van de eerste helft kabbelde verder, tot vijf minuten voor rust Neymar zijn moment gekomen vond. Hij tikte de bal uiteindelijk voor doel en daar stond Fred om het thuisland met een voorsprong naar de koffie te brengen.

Uruguay kwam met een achterstand op het scorebord gretiger uit de kleedkamers. Dat leidde al snel tot de gelijkmaker, met dank aan Cavani. Hij kreeg de bal van een Braziliaanse verdediger en nam het cadeau dankbaar aan met een gekruist schot naar de verre hoek: 1-1.

Een stand die het ook leek te blijven, waardoor we op weg waren naar verlengingen. Een geniale corner van Neymar besliste er echter anders over: hij krulde de bal over Muslera richting tweede paal, waar Paulinho voor de beslissing wist te zorgen. Uruguay zette nog alles op alles, met ook Muslera in de zestien bij een corner, maar het mocht niet baten.

Brazilië mag het nu in de finale opnemen tegen ofwel Spanje, ofwel Italië. Uruguay mag naar huis, het kon niet stunten zoals in de WK-finale van 1950.