Datum: 11/08/2013 14:30
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge en Zulte Waregem delen punten

Club Brugge verzuimde in de openingsfase om afstand te nemen van Zulte Waregem. Verder dan een strafschopdoelpunt van Simons kwam het niet. In de tweede helft kwam Zulte Waregem opzetten en dat leidde tot de 1-1 via Naessens.

Aernout Van Lindt in Brugge

Zowel Zulte Waregem als Club Brugge werden in de midweek op hun plaats gezet in Europa. Club Brugge ging eruit in de Europa League tegen Slask Wroclaw, Zulte Waregem was een maatje te klein voor PSV en moet naar de play-off ronde van de EL tegen APOEL Nicosia – ook geen cadeautje.

Ploegen op zoek naar eerherstel

Beide ploegen wilden dus maar wat graag hun blazoen wat oppoetsen, al was het bij blauw-zwart misschien meer van moeten dan bij Essevee om crisis te vermijden. Vazquez en Duarte werden door Garrido aan de kant gehouden, terwijl Dury geloofde in de spelers die woensdag in het Astridpark verloren van PSV – Naessens viel toen snel in voor de geblesseerde Habibou.

Het spel ging goed over en weer in de eerste helft, wat resulteerde in een prettig schouwspel met de meeste kansen voor de thuisploeg. Ryan kwam een paar keer goed tussenbeide op een kopbal van Malanda en een schot van Leye, terwijl Jens Naessens de lat trof met een schot.

Drie strafschopfases, een penalty

Aan de overkant kreeg Lestienne de 1-0 meteen aangeboden op een schoteltje door Davy De fauw, maar hij moest te ver uitwijken en vond het zijnet. Ook Refaelov en De Sutter hadden kunnen en misschien zelfs moeten scoren, maar wisten het doel niet staan.

Strafschopfases beslisten echter de eerste helft: eerst kreeg Lestienne terecht geel voor een schwalbe, want Godeau leek hem echt niet te raken. Even later dan toch strafschop voor blauw-zwart, nadat De fauw Engels neertrok. Simons liet de kans niet liggen en bezorgde zijn team een voorsprong.

In de slotfase van de eerste helft konden ook de bezoekers aanspraak maken op een strafschop. Leye kreeg een duidelijk tackle te verduren van Mechele, maar Gumienny floot verrassend genoeg niet.

Naessens maakt gelijk

Na de pauze zakte Club Brugge aanvankelijk nog meer in dan in de eerste helft. Blauw-zwart had moeite om er uit te komen tegen een zwierig Zulte Waregem, dat wel geen echte kansen wist af te dwingen. Opvallend wel dat de bezoekers rustig bleven opbouwen, ondanks de achterstand.

Tom De Sutter had de 2-0 op het hoofd liggen, maar hij kon niet binnen het kader koppen. Aan de overkant was het een kwartier voor tijd toch prijs.

Dury had Franck Berrier laten invallen voor Skúlason en die wissel rendeerde: hij stuurde Leye listig weg en de Senegalees wipte de bal over doelman Ryan tot bij Naessens, die van kortbij binnenlegde. Dat zoiets moeilijker is dan het lijkt bewees Lestienne aan de overkant, door de bal in een soortgelijke positie op de paal te doen belanden.

Club Brugge werd door de gelijkmaker aangevuurd en kwam terug opzetten, maar echt gevaarlijk kon het niet meer worden. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 en staan beide ploegen nu met 7 op 9 voorlopig gedeeld aan de leiding.