feyFeyenoord
tweFC Twente
1-2
58' Dusan Tadic (pen)
1-3
73' Dusan Tadic (pen)
Datum: 11/08/2013 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: De Kuip
Feyenoord zwaar onderuit tegen Twente
Sander De Graeve

Feyenoord heeft een erg slechte start genomen in de Eredivisie. Na het verlies tegen PEC Zwolle werd in eigen huis zwaar verloren tegen FC Twente. Feyenoord eindigde de wedstrijd met negen.

Het begon nochtans niet slecht voor de Rotterdammers. Het spel was niet om in te kaderen met veel lange ballen richting spits Pellé, maar Feyenoord was sterker dan Twente in de beginfase. De Italiaanse prijsschutter maakte op het half uur zijn eerste goal van het seizoen na een hoekschop. Vorig jaar nette hij er 27.

Twente kwam even later toch opzetten en Ebecilio knalde snoeihard op de paal. Het was maar uitstel van executie. De ex-jeugdspeler van Feyenoord kon van erg dichtbij een pass van de sterk spelende Tadic in doel verlengen.

Rode kaarten nekken Feyenoord

Daarna ging de partij vlot op en neer tot Van Deelen in de 58e minuut ging hangen aan de pijlsnelle Eghan. Penalty en rood was zijn deel. Tadic miste niet en knalde Twente op voorsprong. Het ging daarna van kwaad naar erger voor Feyenoord.

Enkele minuten na een tweede gele kaart voor De Vrij, Feyenoord dus nog met negen, kreeg Twente opnieuw een terechte penalty toen Mathijsen Koppers neerhaalde. Tadic twijfelde opnieuw niet. De middenvelder, die zonder twijfel de man van de match was, zette tien minuten voor tijd ex-Rotterdammer Castaignos nog op weg naar de 1-4 met een magistraal hakje.

Feyenoord start met een nul op zes en trekt volgende week naar Ajax.