Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona verplettert Levante

Barcelona is aan het nieuwe seizoen begonnen met een verpletterende overwinning. Levante had niets in de pap te brokkelen.

Al na twee minuten tikte Alexis Sanchez de bal tegen de touwen, na geweldig voorbereidend werk van Fabregas. Na tiki-taka van de opperste soort wist Lionel Messi - wie anders - al na een dikke tien minuten voor de 2-0 te zorgen.

Barcelona op rozen in het eigen stadion, maar het wou en kreeg meer. Dani Alves hamerde de 3-0 binnen in een rebound op een schot van Fabregas, via Pedro en een strafschop van Messi stonden de forfaitcijfers al aan de rust op het bord. En nog was het niet gedaan, want Xavi maakte nog voor de koffie de pil al heel bitter voor de bezoekers.

Na de pauze deed Barcelona het iets rustiger aan en bleven doelpunten lange tijd uit. Neymar kwam voor een halfuurtje opdraven en hij zag Pedro een kwartier voor tijd ook zijn tweede van de avond maken. Alweer iemand die profiteerde van een rebound na een schot van Fabregas.