Eredivisie-Belgen onderuit
Timothy Collard

In tegenstelling tot Toby Alderweireld kenden de andere Eredivisie-Belgen een minder fijne zondagnamiddag. Sven Kums verloor van Heracles, terwijl ook Gill Swerts en Sepp De Roover het onderspit moesten delven tegen ADO Den Haag.

Heerenveen-Heracles  2-4

Heerenveen, met Kums overigens negentig minuten lang op de bank, kwam nochtans al snel op voorsprong. Finnbogason – wie anders? – bracht de Friese club op voorsprong na drie minuten spelen. Pas in de slotminuut van de eerste helft bracht Duarte Heracles langszij.

In de tweede helft nam Heracles het heft helemaal in handen en dat resulteerde in doelpunten van Rienstra en te Wierik. Van den Berg bracht Heerenveen opnieuw in de wedstrijd, maar vlak voor affluiten nam Linssen alle hoop weg met de 2-4.

NAC-ADO Den Haag  1-2

Ook een nederlaag voor onze andere twee landgenoten, Gill Swerts en Sepp De Roover. De wedstrijd brak pas open in het slotkwartier na een doelpunt van Meijers (0-1). Vijf minuten voor tijd benutte Schalk een strafschop en stond het opnieuw gelijk.

Een draw leek in de maak, maar diep in toegevoegde tijd besliste Kramer daar toch nog anders over. In minuut 93 legde hij de 1-2-eindcijfers vast. Swerts speelde de volledige wedstrijd bij NAC, terwijl De Roover niet van de bank kwam.