Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Daknam
Harbaoui en Remacle klaren de klus voor Lokeren
Timothy Collard

Lokeren kende zaterdagavond weinig problemen met Cercle Brugge. De Waaslanders haalden het met 3-0 na goals van Harbaoui en Remacle.

Lokeren kon zich vanavond nog steviger positioneren in de hoogste regionen van het klassement bij winst tegen Cercle Brugge. De thuisploeg vierde eerder deze week z’n 5000e abonnee en kon dus alweer rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Cercle wist dat het op alle vlakken een moeilijke avond kon worden.

Peter Maes behield het vertrouwen in de basiself die ook al tegen KV Oostende startten. Zijn collega Staelens paste z’n elftal op één plaats aan na het gelijkspel tegen OHL: Uchebo zat op de bank ten voordele van Kabananga.

Lokeren begon goed aan de wedstrijd want na amper twee minuten kreeg de thuisploeg al een eerste kans maar De Pauw kwam net te laat om de voorzet van Remacle binnen te tikken.
Cercle kwam in het openingskwartier moeilijk in z’n spel maar gaf toch niet veel weg en probeerde enkele kansjes af te dwingen: een schot van Monachello werd geblokt, een schuiver van Van Acker ging een metertje naast.
Geen van beide ploegen slaagde er echter in écht grote kansen te creëren in de aanvangsfase.

Remacle en Harbaoui doen het

Na een lichte fout kreeg Lokeren een vrije trap halfweg de eerste helft. Remacle achter de bal, zijn schot week af op de groen-zwarte muur waardoor doelman Delle niet meer bij de bal kon: 1-0!

Cercle moest nu komen, maar bleek offensief onmondig.
Aan de overkant kopte De Pauw nog een voorzet van Remacle naast, die er kwam na een snelle counter.

Meteen daarna was de 2-0 wel een feit: Harbaoui schoot een doorsteekpass van Vanaken zonder aarzelen voorbij Delle. Meteen het vijfde doelpunt voor de Tunesiër dit seizoen.
Cercle slaagde er niet in nog aan te klampen voor de rust. Integendeel : het was Harbaoui die onbegrijpelijk de kans miste om z’n ploeg helemaal op rozen te zetten.

Tweede helft

Lorenzo Staelens begreep dat Cercle uit een ander vaatje zou moeten tappen om hier nog iets klaar te maken en greep in tijdens de rust : hij liet Van Eenoo en Boi in de kleedkamer.
De bezoekers leken dan ook even ietsje beter aan de tweede helft te beginnen, ondermeer via de ingevallen Etock. Hij kon uithalen maar zag z’n schot een metertje naast gaan.
Meer dan dat kwam er echter niet meer van de bezoekers.

Nummer 6 voor Harbaoui

Lokeren wilde z’n publiek wél nog meer gunnen – Remacle en Odoi zetten de aanval wel op maar tot scoren kwam de thuisploeg op dat moment niet.
Nog niet…want enkele minuten later was het toch zover, en hoe! Harbaoui kreeg de bal van alweer Vanaken en haalde in één tijd uit, zijn schot verdween onhoudbaar in de rechter bovenhoek, een ronduit schitterend doelpunt, die 3-0!

Cercle kon geen weerwerk meer bieden, Lokeren bleef wel voluit gaan en het publiek genoot met volle teugen. Daknam bouwde een feestje, deed the Mexican Wave en bleef z’n spelers vooruit schreeuwen.
De Waaslanders hielden oververdiend de drie punten thuis dankzij erg goed voetbal tegen een zwak Cercle. Peter Maes en z'n jongens blijven zo perfect op koers!