Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadium Lille Métropole
Christian Brüls ontbindt zijn duivels in Frankrijk
Timothy Collard

Christian Brüls heeft zich een eerste keer écht laten opvallen in de Ligue 1. Onze landgenoot stond al iedere wedstrijd in de basis bij OGC Nice, maar op speeldag vijf had hij een belangrijk aandeel in de zege van zijn club.

Op bezoek bij Lille, waar Divock Origi een halfuur voor tijd inviel en Jonathan Delaplace (ex-Zulte Waregem) negentig minuten op de bank bleef , speelde Nice een sterke eerste helft.

Na twintig minuten opende Cvitanich (ex-Ajax) de score op aangeven van Brüls en op slag van rust herhaalde het tweetal dat kunstje nog eens. Brüls klom opnieuw in de rol van aangever, terwijl Cvitanich voor zijn derde van het seizoen tekende.

Na de pauze beperkte Nice zich vooral tot het verdedigen van zijn voorsprong en dat lukte ook aardig. Twintig minuten voor tijd mocht Brüls overigens gaan rusten. Lille probeerde de bakens nog te verzetten, maar kon de muur die de bezoekers optrokken niet slopen. Het bleef 0-2 en zo springt Nice in de stand over Lille naar de vijfde plaats.