Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Diaz Arena
Generaal Berrier leidt KVO naar eerste zege
Manuel Gonzalez

KV Oostende heeft vanavond haar eerste competitiezege gepakt. De promovendus haalde het met het kleinste verschil van Sporting Charleroi. De bezoekers hadden het zichtbaar moeilijk zonder de zieke Onur Kaya.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende moest vanavond koste wat het kost winnen en probeerde de wedstrijd dan ook van meet af aan in handen te nemen. Sporting Charleroi – dat het in het Albertpark zonder de zieke Onur Kaya moest doen – had echter weinig moeite om The Kustboys op te vangen. Vooral Franck Berrier voelt zich duidelijk al in zijn sas aan de Belgische kust. De Fransman probeerde telkenmale het samenspel met Fernando Canesin Matos te zoeken, maar de Anderlecht-huurling had in de aanvangsfase last van mislukte balcontroles.

Foutje Mandanda

Na amper tien minuten kon de thuisploeg al juichen. Laurent Depoitre zette zich goed door op rechts. De aanvaller zag zijn voorzet-schot slecht weggewerkt door Parfait Mandanda. Tom Van Imschoot was er vervolgens als de kippen bij om het leer in het dak van het doel te jagen, 1-0. Ondertussen probeerden De Zebra’s een reactie te schrijven, maar ze botsten op een rood-geel-groene muur.

KV Oostende voetbalde enorm volwassen. Nochtans kregen de bezoekers twee uitstekende kansen op de gelijkmaker. Eerst zag Guillaume François zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal belanden. Enkele minuten later vuurde Danijel Milicevic een uitstekende vrije trap af. Cédric Berthelin bewees echter dat hij nog steeds niet afgeschreven is op het hoogste niveau. Frederik Vanderbiest – nota bene opnieuw in jeans, hemd en kostuumvest – ging als een tevreden coach naar de kleedkamer.

Generaal Berrier

De tweede helft ging eigenlijk gewoon op dezelfde manier verder als de eerste periode. Charleroi probeerde dan wel te voetballen, maar had het duidelijk niet warm gekregen van de koffie tijdens de pauze. De eerste kans was dan ook voor de roodhemden. Sébastien Siani testte eventjes hoe Malanda zich voelde, maar laatstgenoemde had een prachtige save in huis. De Franse goalie maakte zijn foutje van in de eerste helft bij deze ruimschoots goed.

Ondertussen bleef Berrier de lakens uitdelen. De kleine middenvelder heerste als een ware generaal over zijn troepen. Al moet het gezegd dat hij uitstekend werd bijgestaan door Van Imschoot. Het duo kon echter niet voorkomen dat De Zebra’s zich gaandeweg beter in de wedstrijd knokten. Vooral David Pollet liet zich geregeld opmerken. De pogingen van de aanvaller verdienden eerlijk gezegd dan ook een beter lot.

Exit Mazzu?

Charleroi verdiende in de tweede helft op basis van het balbezit dan misschien wel een puntje, maar de troepen van Felice Mazzu creëerden simpelweg te weinig kansen. Terwijl de naam van Marc Coucke – die zijn coach door de eerste competitie-overwinning een nieuw kostuum moet betalen – door het Albertpark galmde, droop de oefenmeester van Charleroi af. Onze Franstalige collega’s in de perstribune lieten duidelijk verstaan dat het wel eens het laatste toneelstukje zou kunnen geweest zijn voor Mazzu.