Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Genk smeert Gent eerste thuisverlies aan
Sander De Graeve

In Gent stond vanavond de debuutmatch van Mircea Rednic op het programma. Tegenstander was het Racing Genk van Mario Been. De Limburgers kaapten na een gelijk opgaande partij als eersten de drie punten weg uit de Ghelamco Arena.

Sander De Graeve in Gent

Rednic pakte meteen uit met een statement. Yassine El Ghanassy vloog op de bank en Kage kwam in de ploeg. Rednic kon niet rekenen op een geblesseerde Pedersen, dus kwam ook Rodgers Kola in de ploeg. Bij Genk moesten ze het zonder voormalig Gentenaar Mboyo doen.

Kage bleek een goeie keuze van de kersverse coach. Hij speelde een uitstekende eerste helft en testte al snel de vuisten van Köteles. Na goed tien minuten zette hij Privat een eerste keer alleen voor de Genkse doelman. De spits miste de opgelegde kans.

Buffel op de lat

Genk herstelde daarna het evenwicht en kwam opzetten via vooral een bedrijvige Benji De Ceulaer. Ook de bezoekers kregen een haast niet te missen kans. Buffel ramde het leer keihard tegen de dwarsligger. Gent kwam goed weg.

Iets over het half uur was het dan toch prijs voor een gemotiveerd Gent. Kage speelde Privat met een hakje enig mooi vrij en deze keer bedankte de spits wel met het doelpunt. De eerste competitiegoal voor Privat, die overigens breed uitgesmeerd in het clubblad stond.

Genk erop en erover

De rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong. Die tussenstand was billijk, Gent voetbalde de meeste kansen bij elkaar, maar kwam goed weg bij die knal van Buffel. Na de koffie bleef de partij gelijk opgaan.

Genk kwam met meer drang naar voren aan en werd daarvoor beloond iets na de rust. Vossen kon makkelijk een goeie voorzet van Camus tegen de touwen koppen. De defensie van Gent zag er op die fase niet goed uit.

Even later kwamen de Limburgers op voorsprong. Na een, toegegeven licht gegeven vrije trap, kwam de bal tot bij Koulibaly. De centrale verdediger van Racing Genk knalde het leer snoeihard voorbij alles en iedereen het doel in.

Gemekker bij Gent

De thuisploeg leek daarna aangeslagen en ging steeds meer de beslissingen van ref Boucaut betwisten. Vooral Gonzalez Pirez reageerde heftig na een gele kaart. Boeckx sprog iets voor tijd haast uit zijn vel toen Boucaut zijn lijnrechter overrulede. Ook Rodgers Kola kende na de rust niet zijn beste momenten. Hij pakte uit met enkele rampzalige controles.

Racing Genk speelde de partij rustig uit. Ook acties van invallers El Ghanassy en Dejaegere leidden niet meer tot een doelpunt. Privat blesseerde zich nog aan de dij. Met alle wissels opgebruikt wou Privat het veld niet verlaten. Trekkebenend speelde hij de partij uit. Gent kwam uiteindelijk niet meer langszij en boekte het eerste thuisverlies sinds lang.