Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Vicenté Calderon
Diego Costa en Courtois helpen Atlético aan 24 op 24
Timothy Collard

Atlético Madrid lost de rol aan de kop van het klassement voorlopig niet. Thibaut Courtois en co haalden het zondagnamiddag van Celta de Vigo en prijken naast Barcelona aan de leiding in de Primera Division.

Atlético, met Courtois in doel en Alderweireld op de bank, begon goed aan de partij en drukte Celta de Vigo meteen achteruit. Grote kansen leverde dat echter niet op, daarop was wachten tot halverwege de eerste periode.

Diego Costa nog maar eens beslissend

Filipe Luis ging neer in de zestien en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Man in vorm Diego Costa ging achter de bal staan, maar trapte flauw in en zag zijn redding gestopt worden door Yoel. Costa maakte zijn foutje alsnog goed, door er vlak voor de pauze 1-0 van te maken met een intikkertje.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, met Atlético dat op zoek ging naar een veilige voorsprong. Het was opnieuw Diego Costa die bij de pinken was. De man met de Braziliaans-Spaanse nationaliteit bleef zoals steeds sterk op de been en vloerde de doelman van de tegenpartij met zijn linker: 2-0.

Toch nog spannend

De boeken mochten dicht voor Celta, maar zo dacht invaller Nolito er niet over. De Spanjaard had amper een tiental minuten nodig om Thibaut Courtois te verschalken en de aansluitingstreffer voor zijn team aan te tekenen.

Het was nog af en toe heel warm voor de kooi van onze nationale doelman, maar samen met zijn ploegmakkers hield Courtois de drie punten toch maar weer thuis. In blessuretijd was het bijna raak voor Celta, maar Courtois pakte uit met een ultieme reflex op een vrije trap van Nolito.

Atlético is ook na acht speeldagen nog foutloos en prijkt naast Barcelona aan de leiding met 24 op 24.