Stadion: Stade Gerland
Bordeaux en Lyon blijven in de grijze middenmoot van de Ligue 1
Timothy Collard

Het gaat allesbehalve goed met Olympique Lyon en Bordeaux. De Franse grootmachten van weleer begonnen dramatisch aan het seizoen en dat illustreerden ze zondagavond nog maar eens in een onderling duel.

Lyon begon met 11 op 27 aan de competitie, terwijl Bordeaux tien punten sprokkelde. In het Stade Gerland wilden beide teams maar wat graag voor de kentering zorgen met een overwinning. Maar na een eerste helft die weinig om het lijf had bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Rond het uur brak Bordeaux dan toch de ban. Obraniak opende de score en wees Lyon op achtervolgen aan. L’OL wilde de rug wel rechten, maar vijf minuten later liep Lacazette tegen zijn tweede gele kaart aan en was de veer gebroken bij de thuisploeg.

In blessuretijd sleepte Briand alsnog een puntje uit de brand voor Lyon. Daar schieten beide teams echter niets mee op in het klassement.