Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Veltins-Arena
Bayern, Dortmund en Leverkusen maken geen fout

In Duitsland was het een drukke namiddag op voetbalgebied. Bayern Munchen zette een scheve situatie recht, ook Dortmund won. Leverkusen liet wel punten liggen.

Bayern München - Hertha Berlijn 3-2

De bezoekers pleegden in de eerste minuten een echte hold-up: 0-1 via Ramos na drie minuten. Het moment voor Mandzukic om zijn ding te doen. Met twee doelpunten, eentje voor en eentje na de koffie, zette hij de scheve situatie recht.

Götze bracht de stand snel op 3-1, via Ben-Hatira werd het toch nog een halfuurtje spannend. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers uit Berlijn echter niet, waardoor Bayern op kop blijft in de stand.

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-3

Ook Borussia Dortmund wist de volle buit te pakken en wel op het veld van Schalke 04. Aubameyang maakte al na een kwartier het eerste doelpunt, maar het werd toch nog spannend.

Boateng miste op het halfuur een strafschop voor de thuisploeg, iets na rust werd de match dan toch monddood gemaakt door Sahin.

Meyer bracht nog even spanning in de wedstrijd, maar Blaszczykowski haalde die even later terug uit de wedstrijd. Dortmund blijft zo op een puntje van Bayern München in de stand.

Leverkusen - Augsburg 2-1

Leverkusen had van de teams uit de top-3 het meeste last met de tegenpartij. Tegen Augsburg kwam het achter en het kon pas in de laatste vijf minuten het winnende doelpunt scoren. Can houdt Bayer samen met Dortmund op een puntje van Bayern.