Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Vélodrome
Twee katers in één week voor Marseille
Sander De Graeve

Marseille verloor na de nederlaag tegen het Napoli van Dries Mertens opnieuw in eigen huis met het kleinste verschil. Dader was deze keer het kleine Stade De Reims. Gignac leek de kustploeg vlak voor tijd nog te redden met de late gelijkmaker, maar Reims scoorde toch nog.

Het is dus crisis in het woelige Marseille. Reims had drie minuten nodig om twee goals te maken. in de 34e en de 37e minuut maakten respectievelijk Ayité en Albaek de twee doelpunten. Ook de rust haalde Reims met de knappe 0-2 voorsprong op het bord in het Stade Vélodrome.

Daarna ging Marseille vol aan de bak. De ploeg ging er al snel opnieuw in geloven na een goal van Thauvin tien minuten na de koffie. Daar leek het bij te blijven tot Gignac vier minuten voor tijd de gelijkmaker in doel prikte. Toch zorgde Reims nog voor een kater dankzij een goal van Oniangué in blessuretijd.

Marseille zet een negatieve reeks gewoon voort. Het won al niet meer sinds 28 september. Toen won het op bezoek bij Lorient met 0-2.