Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Diaz Arena
Efficiënt Anderlecht wint eenvoudig
Robby Morren

Zes op zes halen: dat is de niet mis te verstane opdracht voor Anderlecht- coach Van den Brom. De eerste drie punten zijn alvast een feit na een 0- 3 zege tegen Oostende. Goed was het allemaal niet wat de landskampioen op de mat legde maar wel efficiënt.

Robby Morren in Oostende

John Van den Brom voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat afgelopen zondag gelijkspeelde tegen Standard. Vanden Borre verving de geblesseerde Gillet en De Zeeuw mocht beginnen in plaats van Cyriac. Slechts één wijziging bij Oostende: Van Imschoot nam plaats op de bank, Vass verscheen aan de aftrap.

Ondermaats, zo kunnen we de eerste helft van Anderlecht het best omschrijven. De landskampioen slaagde er niet in zijn wil op te leggen aan Oostende. Veel slordigheden, te weinig tempo en een gebrek aan creativiteit zorgden ervoor dat paars-wit heel weinig mogelijkheden bij elkaar voetbalde. Acheampong kon twee keer op doel trappen maar zonder Berthelin in verlegenheid te brengen.

Gevleide voorsprong
In het slot van de eerste helft klom Anderlecht dan toch gevleid op voorsprong. Mitrovic kopte een voorzet van Deschacht binnen: 0-1. Het thuispubliek was, net als Fred Vanderbiest, bijzonder ontstemd want in de voorgaande fase was Mushekwi na een -al dan niet foutief- duel met Kouyate geblesseerd blijven liggen. Anderlecht trapte de bal niet buiten en scoorde.

Het was de thuisploeg die in de eerste periode nog de beste kans kreeg. Een vrije trap werd in het pak gegooid en Mushekwi gleed de bal van heel dichtbij over de kooi van Kaminski. Berrier mikte twee afstandsschoten en een vrije trap naast.

Heel efficiënt
Oostende ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker maar echte kansen kwamen er niet. Anderlecht presteerde niet op niveau maar besliste de wedstrijd met twee doelpunten in evenveel minuten. In minuut 71 trapte Kouyate op de paal, Mbemba trapte de rebound tegen de touwen. Twee minuten later trof Kljestan raak na een hoekschop. (0-3)

Oostende drong nog aan en verdiende een eerreddende goal maar die kwam er niet meer. N'Sakala liep nog tegen een rode kaart aan na een te felle tackle op Brouckaert.

Zonder zijn normale niveau te halen, pakte Anderlecht al bij al eenvoudig de drie punten. De landskampioen werkte aan bijna 100% af maar er is nog heel watr werk aan de winkel. Voor Oostende wordt het bang afwachten wat Waasland-Beveren morgen zal doen.