Datum: 30/10/2013 20:30
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem klopt AA Gent na vermakelijk duel

Zulte Waregem kan weer feesten aan de Gaverbeek. Het won met 3-2 van AA Gent na een vermakelijk duel, waarin het niet zonder moeite ging voor de thuisploeg. Thorgan Hazard was opnieuw belangrijk voor Essevee.

Aernout Van Lindt in Waregem

Met Zulte Waregem tegen AA Gent gingen twee ploegen tegen elkaar de arena in die er geen al te beste weken op zitten hadden. Essevee ging pijnlijk onderuit in de Europa League tegen Maribor en kon in zijn laatste twee competitieduels niet winnen tegen Cercle Brugge en Charleroi. AA Gent van zijn kant ontsloeg Fernandez, maar pakte onder Rednic ook amper 2 op 9.

Die Roemeense coach is nog steeds zoekende naar zijn beste opstelling. Hij bracht Dejaegere terug in de ploeg en liet El Ghanassy op de bank. Francky Dury van zijn kant keerde terug naar de trouwe opstelling, met Conté en Naessens op de flanken en Malanda naast Kums. Voor Conté en Dury was het ook een weerzien met AA Gent, de ex-club van beiden.

Flanellen benen

De openingsfase was zeer zenuwachtig, waarbij vooral de thuisploeg wel heel slap uit de kleedkamer was gekomen. Na vijf minuten leverde dat al de 0-1 op via Privat. Hij werkte koel af in de benedenhoek, nadat hij de bal gewoon cadeau kreeg van Godeau – een hele slechte terugspeelbal was dat.

Daarna deden Godeau en Colpaert nog een aantal vreemde zaken, maar de 0-2 werd niet op het bord gezet – al had Kagé misschien wel moeten scoren.

Bevrijdende gelijkmaker

Gaandeweg kwam de thuisploeg wel wat opzetten, met dank aan Thorgan Hazard. Het was ook hij die een verloren gewaande bal van Habibou recupereerde en enig mooi op het hoofd van Jens Naessens lepelde: 1-1, alles te herdoen.

De rest van de eerste helft was aangenaam: beide teams waagden hun kans, de thuisploeg was iets gevaarlijker, maar een gelijkspel aan de rust was billijk

Hazard leidt de weg, El Ghanassy met een pareltje

Rednic had voor de wedstrijd gezegd dat er bij Zulte Waregem vooral moest worden opgelet voor Thorgan Hazard. Hij werd in deze wedstrijd dan ook een aantal keer stevig aangepakt, maar tegen het uur kreeg hij steeds meer ruimte.

Een van die keren was dat meteen goed voor de voorsprong voor Essevee: hij kapte zich vrij en schoot mooi in de eerste hoek. El Ghanassy viel op dat moment in, vijf minuten later zorgde hij met een wereldgoal voor de gelijkmaker en hij bedankte meteen zijn coach voor de invalbeurt.

Tien minuten voor tijd was het uiteindelijk Habibou die de wedstrijd in de definitieve plooi legde. Hij maakte van dichtbij af, nadat Malanda zich goed had doorgezet in de zestien. Zulte Waregem weet na twee gelijke spelen terug wat winnen is, Rednic staat met 2 op 12 voor een moeilijk duel dit weekend.