Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Waasland-Beveren kaapt punt weg in Luik
Sander De Graeve

Waasland-Beveren speelde met een stevige dosis geluk gelijk bij een inefficiënt Standard. De Rouches hadden te veel kansen nodig om te scoren. De bezoekers puurden uit twee schoten op doel evenveel goals.

Sander De Graeve in Luik

Op Sclessin zagen we twee vertimmerde elftallen. Bij Waasland-Beveren werd heel de defensie door de schorsing van ballenknijper Sibum en wat blessures onder handen genomen. Zo stond D'Ulivo links en kwam op rechts Vermeulen in de ploeg. Emond kreeg voorin zijn kans.

Bij Standard werd er weer lustig geroteerd door Luzon, die van de tribunes moest toekijken. Stam stond voor de gelegenheid op de linksachter en voorin mocht Reza Ghoochannejhad nog eens opdraven.

Merci Mijusko

De ex-spits van Sint-Truiden mocht al snel juichen na een flagrante fout van Bojovic. De centrale verdediger van de bezoekers liet een bal zomaar lopen en Reza ging ermee aan de haal. Na een hoop geharrewar vond hij toch plaats voor een schotje. Coosemans geklopt en 1-0 voor de Rouches.

Standard hield de volledige eerste helft de touwtjes in handen, maar de bezoekers kwamen toch gevaarlijk opzetten op de counter. Oumarou zette gelegenheidsrechtsachter Ciman in de wind en zette voor richting Emond. Die mocht meteen zijn eerste goal in de hoogste klasse voorbij Thuram nagelen.

Bijna Merci Cédric

Waasland-Beveren leek tevreden met het gelijkspel en ging al in die eerste helft tijd rekken. Het kwam nog enkele keren goed weg. Zo maakte D'Ulivo bijna een eigen doelpunt en hielden meerdere Beverse benen Reza van een tweede goal. De rust werd gehaald met 1-1 op het bord.

Na de koffie bleef het Luikse overwicht erg steriel. Reza moest uiteindelijk onder boegeroep van het veld voor Ezekiel. De fans waren blijkbaar al vergeten dat hij voor de 1-0 tekende in de eerste helft.

Ontnuchtering voor Standard

Na wat kansjes voor de thuisploeg ging de bal er dan toch in. Batshuayi controleerde een bal van Stam, draaide vlot en knalde loeihard voorbij Coosemans in doel. Sclessin was opnieuw even wakker.

Waasland-Beveren had plots wel haast en werd beloond met een goal die uit de lucht kwam vallen. Siebe Blondelle versloeg met een machtig afstandsschot doelman Thuram. Het was nog maar de tweede keer dat de bezoekers de bal tussen de palen kregen.

Standard probeerde nog, maar kwam niet meer op voorsprong ondanks een ware belegering. Waasland-Beveren kaapte een onverhoopt punt weg in Luik en zal tevreden op de bus richting Waasland stappen. Standard blijft achter met een kater.