Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Raman en Coulibaly doen het voor Kortrijk
Sander De Graeve

KV Kortrijk heeft vanavond een nochtans gretig KV Oostende met 2-0 opzij gezet in het eigen Guldensporenstadion. Raman en Coulibaly vingen de leegte van Santini op. Vooral de goal van Raman sprong in het oog.

Sander De Graeve in Kortrijk

In KV Kortrijk – KV Oostende, die overigens in teken stond van de strijd tegen de verschrikkelijke spierziekte ALS, moest Hein Vanhaezebrouck noodgedwongen zijn typeploeg wijzigen. Raman speelde in plaats van de geschorste Santini en de geblesseerde Tomasevic werd vervangen door Martin.

Ook ref Thierry Derycke moest vervangen worden door Peter Vervecken. De scheidsrechter werd vandaag immers vader. Of de gelegenheid een goeie match zou baren wisten we nog niet, maar KV Oostende trad alvast in het baby blauw aan.

Magistrale vrije trap

De eerste minuten waren voor de spruiten van Oostende. Met vooral een Berrier die er zin in had drukten ze KV Kortrijk even terug. Na een goeie tien minuten herstelde de thuisploeg het evenwicht en ging Kortrijk voorzichtig aanvallen.

Het eerste zakje doopsuiker werd verdiend door Benito Raman. Na heel wat discussie of de fout niet in d zestien gemaakt werd, legde ref Vervecken de bal op de rand. Raman krulde de bal heerlijk in de rechterbovenhoek.

Ook suiker voor Coulibaly

Daarna verdween het tempo wat uit de wedstrijd. Raman wou nog een penalty, maar Vervecken ging er niet op in. Het bleek uitstel van executie voor Oostende. De jonge spits gunde zijn maatje van bij Gent, Elimane Coulibaly, best ook wat suiker. Zijn pass werd op slag van rust in de goal getackeld door de lange spits.

Na de koffie probeerde Frédéric Vanderbiest met wissels wat meer voetbal in zijn ploeg te krijgen. Zo kwamen in de loop van de tweede helft Mushekwi en Canesin in de ploeg. De tweede helft leek eerst dood geboren te zijn, maar na die wissels kwam er toch opnieuw animo.

Oostende drukte door op zoek naar de aansluitingstreffer, maar bij KV Kortrijk kende ene Darren Keet een erg sterke dag. Zo ranselde hij een knal van Canesin nog via de lat uit zijn doelvlak. Oostende bleef aanvallen, maar die gewilde aansluitingstreffer kwam er niet. KV Kortrijk boekte zo de vierde thuiszege op een rij.