Datum: 03/11/2013 18:00
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Club bezweert crisis met winst tegen Lokeren

Club Brugge heeft na drie verliespartijen nog eens aangeknoopt met de overwinning. Een goal van De Sutter bleek voldoende voor de drie punten. Lokeren toonde vooral aanvallend te weinig en bij blauw-zwart haalt men opgelucht adem na de woelige week.

Een 0 op 9 om een match tegen Lokeren mee te beginnen is altijd gevaarlijk, maar de spelers van Club Brugge hadden de les meegekregen die de supporters op de zaterdagtraining kwamen aanleren: bloed, zweet en tranen wilden ze zien en de lauwe ontvangst voor de wedstrijd maakte dat ook duidelijk. Maar ze kregen hun zin. Club zat van minuut één in de wedstrijd en zette Lokeren zwaar onder druk onder leiding van regisseur Vazquez.

Sterke De Sutter

Sporadisch kwamen de Waaslanders eens uit de wurggreep los, maar toonden zich dan ook gevaarlijk met een schot van Harbaoui in de hoek waar Ryan lag en één van Vanaken dat naast zeilde. Brugge was de betere ploeg en Vazquez infiltreerde telkens sterk, maar vond twee keer Copa op zijn weg. De derde kans voor de thuisploeg was wel de goede.

De Sutter zette zelf de aanval op aan de middenlijn en spurtte dan de zestien in waar hij de voorzet van Lestienne in één tijd afwerkte. Een counter volgens het boekje en ideaal om het Brugse publiek weer volop achter de ploeg te krijgen. Al kregen de goede eerste twintig minuten niet direct een vervolg en knokte Lokeren zich weer in de ploeg met drie snelle en heel goeie kansen op rij: De Pauw stuitte op Ryan, Vanaken was veel te traag om de bal aan Harbaoui te geven en Patosi mikte van buiten de zestien een half metertje te hoog.

Tempo zakt weg

Het werd een heel evenwichtige partij in de tweede helft, maar met weinig kansen. Lokeren probeerde de bakens te verzetten, maar de voorzetten naar Harbaoui waren nu niet direct kwaliteitsvol te noemen. Brugge voetbalde vooral langs zijn flanken Lestienne en Sobota, maar die hadden hun handen vol aan Odoi en Galitsios. Veel middenveldspel dan maar en ook veel irritante fouten, getuige daarvan de drie gele kaarten op vijf minuten tijd en het tempo dat steeds sneller de dieperik inging.

De wedstrijd leek leeg te bloeden en de moegestreden De Sutter werd naar de kant gehaald voor Gudjohnsen en ook Maes greep in en bracht Dutra voor Vanaken. De eerste zorgde voor het eerste gevaar door Vadis de 2-0 aan te bieden, maar Copa en de lat staken daar een stokje voor. Lokeren trok met man en macht naar voor, maar de verdediging van blauw-zwart hield stand. Al had De Pauw in de slotfase dé kans op de gelijkmaker, maar hij schoot onbesuisd naast. Harbaoui kreeg veel te weinig bruikbare ballen. Club voetbalde zeker niet slecht, maar kwam eveneens te weinig in scorepositie.