Stadion: El Madrigal
Atlético, mét Alderweireld, laat punten liggen
Timothy Collard

Atlético Madrid heeft zondagavond voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen in de Primera Division. De Madrileense club staat even aan de leiding, maar Barcelona komt later op de dag nog in actie.

Naast certitude Thibaut Courtois, maakte ook Toby Alderweireld zijn opwachting in de basiself van Atlético. Alderweireld had niet bepaald goeie herinneringen aan zijn vorige basisplaats. Op bezoek bij Espanyol begon onze landgenoot in de basis, maar Atlético liep er tegen zijn tot nu toe enige nederlaag aan.

De wedstrijd op het veld van revelatie Villarreal begon echter heel wat beter voor Los Colchoneros. Na twee minuten spelen stonden ze al op voorsprong nadat Mario zijn eigen doelman verschalkte. Daarna hield Atlético alles goed dicht, waardoor we logischerwijze ook met een 0-1-tussenstand gingen rusten.

Perbet beslissend bij Villarreal
Na de pauze was de partij heel wat meer in evenwicht. Villarreal ging op zoek naar de gelijkmaker en een tiental minuten voor affluiten was het ook raak voor de Gele Onderzeëer. Perbet bediende Uche en die tikte van dichtbij binnen.

Atlético kwam vervolgens nog enkele keren goed weg, maar uiteindelijk bleef de 1-1 op het scorebord staan. Zo wacht Alderweireld nog steeds op zijn eerste overwinning als basisspeler van Atlético.