Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Estadio Mediterraneo
Blessure Ronaldo domper op feestvreugde bij simpele zege Real
Timothy Collard

Real Madrid kende zaterdagavond geen problemen met Almeria, maar bij De Koninklijke zullen ze zich vooral bezighouden met de situatie van Cristiano Ronaldo. De Portugees verliet geblesseerd het veld aan het begin van de tweede helft.

Als Almeria al plannen had om Real in bedwang te houden, dan mochten die al heel snel de vuilbak in. Cristiano Ronaldo opende de score na amper drie minuten spelen en daar herstelde de thuisploeg vrijwel nooit meer van. Real was baas, maar vergat in de eerste helft de voorsprong uit te diepen. Aan de rust stond het 0-1.

Einde wedstrijd Ronaldo
Meteen na de pauze gaf CR7 aan dat hij naar de kant wilde omdat hij niet meer verder kon. Het is voorlopig nog niet duidelijk met wat de Portugees juist sukkelt, maar tijdens de komende dagen volgt er wellicht duidelijkheid.

Hoewel De Koninklijke verder moest zonder zijn absolute vedette, begon het plots heel lekker te lopen. Benzema verdubbelde de score op het uur en nog voor het ingaan van het slotkwartier dikten Bale en Isco aan tot 0-4. Morata kreeg nog de eer om de forfaitcijfers op het scorebord te zetten.