Datum: 24/11/2013 18:00
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Club toont dodelijke efficiëntie waar Lokeren faalt

Club Brugge is op het veld van Lokeren met de drie punten naar huis getrokken. En daarvoor legde het de basis in de eerste helft met twee doelpunten uit twee kansen. De Waaslanders hadden op dat moment meer uitgespeelde kansen, maar faalden in de afwerking.

Lokeren verwelkomde Jordan Remacle terug in zijn line up, terwijl bij Club Gudjohnsen nog eens mocht opdraven bij afwezigheid van Sobota. Refaelov begon op de flank terwijl Vazquez de bank mocht verwarmen. Het was Lokeren dat echter de beste start nam. Op de counter waren de Waaslanders o zo scherp met de snelle flanken De Pauw en Remacle als uitblinkers. Geen poespas, gewoon verticaal voetballen zoals Peter Maes het graag ziet. Harbaoui miste daarbij na een dik kwartier dé kans op de voorsprong na een ideale voorzet van De Pauw.

Achteraan stond het stevig bij Lokeren en Club miste creativiteit om het slot van de deur te halen. Nochtans stond er met Gudjohnsen, Lestienne, Refaelov en Odjidja de nodige branie op het veld, maar zowel Gudjohnsen als Refaelov konden een gebrek aan matchritme niet verbergen.

Deksel op de neus

Toen De Pauw alleen op Ryan afstormde, leek Club afgestraft te gaan worden, maar de Australiër kwam heel ver uit zijn doel en hield de bal met het lichaam tegen. Een wonder dat Brugge toen nog niet op achterstand stond, want een fase met De Bock en De Pauw had evengoed een strafschop kunnen opleveren, maar Verbist hield zijn fluitje aan de nek.

En het cliché werd weer eens bevestigd: wie morst met de kansen krijgt het deksel op de neus. Eén kans voor Club: één goal. Refaelov probeerde een volley die Copa nog kon parreren, maar op de kopbal van Lestienne in de rebound had hij geen verhaal. En net voor de rust was het opnieuw Lestienne die de beslissing forceerde. Hij stak het hele veld over en leverde dan de perfecte assist voor De Sutter af, die bedankte met de 0-2. Keurig afgewerkt, maar zeker een verkeerde weergave van het spelbeeld.

Twee strafschoppen?

Lokeren probeerde er iets aan te doen in de tweede helft, maar weer werd een strafschop - weer op De Pauw - niet gefloten. Aan de andere kant trof Refaelov de onderkant van de lat en stilaan verdween de strijdlust uit het team van Peter Maes. Twee nieuwe krachten dan maar met Patosi en Dutra voor Remacle en Overmeire. Vooral die laatste was het daar niet mee eens en liet dat ook openlijk blijken.

De tweede helft had echter veel minder te bieden, zeker qua kansen en daar konden ook de twee invallers weinig aan veranderen. Club kreeg zelfs nog een penalty - tot grote woede van heel Lokeren - na een fout van Persoons op Refaelov en Simons kweet zich zoals gewoonlijk perfect van die taak: 0-3. Overdreven, maar Club is wel één van de grote winnaars van het weekend.