Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Freethiel
Lokeren bereikt kwartfinales na sterke eerste helft
Timothy Collard

Lokeren heeft zich de sterkste getoond in de bekerderby tegen Waasland-Beveren. De troepen van Peter Maes hadden op de Freethiel genoeg aan een sterke eerste helft om door te stoten.

Peter Maes voerde niet al te veel wissels door in zijn basiself, al begonnen Taravel en Harbaoui wel op de bank. Junior Dutra verscheen aan de aftrap. Bob Peeters voerde ook wissels door. In doel kreeg Kenny Steppe bijvoorbeeld de voorkeur op Colin Coosemans.

Waasland-Beveren hoopte de kentering in te zetten met een zege te Lokeren, maar dat liep al snel mis. Na een kwartier spelen zaten de bezoekers al op rozen. Een voorzet week af op Bojovic en Steppe kon een snelle tegengoal niet voorkomen.

Dutra en De Pauw

Lokeren duwde door en dat loonde een goed kwartier later. Junior Dutra profiteerde van balverlies bij Beveren en prikte de 0-2 tegen de touwen. Waasland-Beveren was nog niet bekomen van die treffer, of het stond al 0-3. Nill De Pauw gaf de thuisploeg na een goed halfuur spelen al een hele vroege doodsteek.

Zwak Lokeren na rust

Bob Peeters was duidelijk niet tevreden en greep in tijdens de rust. D’Ulivo en Godemeche moesten plaats maken voor Vermeulen en Rowell. Waasland-Beveren toonde een ander gezicht en na een goed uur spelen tekende Maman voor de 1-3.

Daarna werd de partij een handvol minuten stilgelegd omdat de supporters van de thuisploeg met voetzoekers gooiden richting Lokeren-doelman Copa. Dat haalde de angel uit de wedstrijd en toen de match hervat werd kwamen de bezoekers niet meer in de problemen.