Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Diaz Arena
KVO wint van Cercle en doet een gouden zaak in het klassement
Tamara Vereecken

KV Oostende won vanavond in eigen huis van de Vereniging uit Brugge en nestelt zich zo comfortabel in de middenmoot van het klassement. Cercle blijft achter met nul op negen in de competitie.

Tamara Vereecken in Oostende

Geen verrassingen wat de opstellingen betreft. Bij Cercle stond Stef Wils terug in de basis na twee speeldagen schorsing. Fred Vanderbiest zette Mushekwi op de bank, Siani kwam in z’n plaats.

Na een minuut applaus als eerbetoon aan de overleden Nelson Mandela werd de match op gang gefloten en de thuisploeg probeerde Cercle op de verrassing te pakken. Brouckaert dropte de bal meteen in het pak maar niemand kon afmaken.

Na goed tien minuten kregen we de eerste kans voor de bezoekers met Kabananga, die z’n schot voorlangs zag gaan. Even opzij leggen naar de vrijstaande Smolders was een betere optie geweest.

De eerste echte kans voor de thuisploeg kwam er toen Berrier doorkopte tot bij Brillant maar de Fransman kon er z’n hoofd niet tegenzetten. Even later etaleerde Canesin z’n kunnen, z’n finale schot waaide een metertje over.

Ook Cercle kon niet voor veel dreiging zorgen. Kristof D’Haene schudde nog wel een pegel uit z'n slof maar Ovono stond paraat. Iets wat hij ook luttele minuten later deed toen hij oog in oog kwam te staan met Kabananga. De Cercle-spits besloot echter met een veel te zwak schotje om gevaarlijk te kunnen zijn.

Het vuurwerk van voor de wedstrijd was helemaal niet terug te vinden op het veld, integendeel. De eerste helft werd gekenmerkt door slordig spel en vooral weinig écht doelgevaar.

Tweede helft

Na de rust probeerde Cercle de thuisploeg wel meteen naar de keel te grijpen maar het schot van Kabananga ging, voor de tweede keer vanavond, nipt voorlangs. KVO kreeg ook snel een grote kans toen Berrier kon voorgooien, Depoitre bediende de ingevallen Mushekwi. Doelman Delle liet zich niet verrassen door zijn kopbal.

Na een kwartier in de tweede helft trok Canesin de aandacht met een mooie actie. Zijn schot op doel week nog af op een Cercle-verdediger en verraste zo Delle, 1-0 voor de thuisploeg.

Cercle moest nu komen maar slaagde er op geen enkel moment in om Oostende in de problemen te brengen. De enige noemenswaardige kans voor de bezoekers was nog een afstandsschot van Van Eenoo dat over doel ging, verder maakte de Vereniging niks meer klaar na de rust.

De jarige Depoitre zou nog twee keer dicht bij een doelpunt komen na enkele foute inschattingen van Cercle-doelman Delle maar hij kreeg het leer niet over de lijn. Wilmet legde in de laatste seconde wel nog de 2-0 eindstand vast.

Dankzij deze overwinning doet KVO een gouden zaak in het klassement. Door het verlies van KV Mechelen en Lierse klimmen de Kustboys naar de elfde plaats op twee punten van Cercle Brugge, dat een nul op negen haalt in de competitie.